Ιδιαίτερα προβληματική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τη Συμφωνία των Πρεσπών εκτιμώντας ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει, ενώ σημείωσε πως εφόσον εκλεγεί Πρωθυπουργός, θα προσπαθήσει να μειώσει τη ζημιά από αυτήν τη Συμφωνία.
Μιλώντας στο συμπόσιο του Economist «Ο κόσμος το 2019», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι δύο στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, διαφωνούν με τη Συμφωνία.
Όπως είπε, το γεγονός ότι η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει ότι θα λυθούν αυτομάτως όλα τα προβλήματα στην περιοχή. Προειδοποίησε επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει στο προσκήνιο τις ακραίες φωνές.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, της καταλόγισε ότι έχει δύο ξεχωριστές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες: Μία για την ψήφο εμπιστοσύνης και μία άλλη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως συμπλήρωσε, πρόκειται για κάτι ανήκουστο.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γίνουν τον Μάιο, κάτι που όπως συμπλήρωσε, είναι καλό για τη χώρα.
Πάντως διαμήνυσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν από τις παράλληλες ψηφοφορίες.
Για την οικονομία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι το κόμμα του επιθυμεί να μειώσει τους φόρους και να προσφέρει κίνητρα για ανάπτυξη και επενδύσεις. Κάνοντας εκ νέου λόγο για υπερφορολόγηση της οικονομίας, τόνισε ότι υπάρχει χώρος για μειώσεις φόρων χωρίς να διακυβεύονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

naftemporiki.gr