Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το ερχόμενο 24ωρο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τα δύο κόμματα να επιχειρούν να αποφύγουν τη ρήξη, αναζητώντας ένα «βελούδινο» διαζύγιο που δεν θα προκαλέσει άμεσες εξελίξεις, με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών.
Από πλευράς Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται μία προσπάθεια διατήρησης των διαύλων με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αν και διαμηνύεται ότι δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής κρίσης, καθώς αν χρειαστεί, υπάρχουν 151 ψήφοι για κάθε κρίσιμη ψηφοφορία. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που εκτιμούν ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας αναμένεται να πάρει θέση κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ το πρωί της Τετάρτης. Από τη συνεδρίαση θα απουσιάζει η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία τόνισε σε δήλωσή της πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της, καθώς και ότι η απουσία της οφείλεται στο ότι «δεν είχα ενημερωθεί έγκαιρα, όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων και επίσης, θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη».
Τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανοίξουν τα χαρτιά τους σε τηλεοπτικές τους  συνεντεύξεις.
Το Ποτάμι διαμήνυσε από την πλευρά του ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ξεκαθάρισε, δε, πως εάν αποχωρήσουν οι ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

naftemporiki.gr