Βέβαιη ότι η κυβέρνηση διαθέτει τις 151 ψήφους που απαιτούνται, τόσο για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία, εμφανίστηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικά στελέχη.
Όπως ανέφεραν κύκλοι της Κουμουνδούρου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ για το 2019, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε ότι «για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες».
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει σε σημαντικούς στόχους όπως η έξοδος από τα μνημόνια και η σταθεροποίηση της οικονομίας, και η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά, καθώς εκτός από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν θέματα, όπως η Συνταγματική Αναθεώρηση, η συμφωνία με την Εκκλησία, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η επιδότηση του ενοικίου.
Στο μεταξύ, πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας πως «βυθίζουν την πατρίδα μας σε επικίνδυνη αστάθεια, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα».
«Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα», πρόσθεσε η Ν.Δ.
Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με τη φράση «η υποκρισία στο μεγαλείο της», σημειώνοντας πως «η Ν.Δ. και ο κύριος Μητσοτάκης που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια...».
«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στη κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας», επεσήμανε στην απάντησή του το Μαξίμου.
Νωρίτερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους αυτήν λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, πριν η τελευταία έλθει στην Βουλή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ