Ένα μέλος οργανωμένου δικτύου που εμπλέκεται στη διακίνηση (προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, κατοχή και πώληση) ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνέλαβαν στο Βελεστίνο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που οδηγήθηκε στην Αθήνα. Το κύκλωμα αποτελούνταν από 21 άτομα που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ διακινούσε ναρκωτικά στο Βόλο και στη Σκιάθο.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, για την εξάρθρωση του οργανωμένου και δαιδαλώδους δικτύου συνεργαζόμενων υποομάδων του κυκλώματος, οργανώθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Βελεστίνο και Ναύπλιο, κατά την οποία συνελήφθησαν 21 άτομα, κυρίως Αλβανοί και Έλληνες, εκ των οποίων 13 μέλη της οργάνωσης, επτά αυτόνομοι διακινητές ναρκωτικών, ένας κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και μία γυναίκα ως συνεργός στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, συνέλαβαν τη Δευτέρα, μετά από κατ’ οίκον έρευνα στο Βελεστίνο έναν 35χρονο Έλληνα, στην κατοχή του οποίοι βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης 10 γραμμαρίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ήταν περιφερειακό και όχι αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία δηλώνει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2018 το κύκλωμα διακίνησε τουλάχιστον 500 κιλά χασίς, έξι κιλά κοκαΐνης και ένα κιλό ηρωίνης, ενώ τα παράνομα κέρδη του υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

magnesiaanews.gr