Το Κορεατικό κρατικό κανάλι ΚΒS, και συγκεκριμένα η ομάδα παραγωγής της περιηγητικής –πεζοπορικής εκπομπής του “The mountain”, θα γυρίσει ντοκιμαντέρ στα ελληνικά βουνά.
Η εκπομπή αυτή προβάλλεται ανελλιπώς από το 2006, έχει ημίωρη διάρκεια και αποτελεί ενδεχομένως την πλέον δημοφιλή εκπομπή για τους Κορεάτες πεζοπόρους και λάτρεις της περιπέτειας. Η εκπομπή προβάλλεται την Κυριακή πρωί στο 2ΤV και κάθε επεισόδιο επαναπροβάλλεται το Σάββατο στο KBS1 και την Πέμπτη και Παρασκευή στο KBS2. Η πρώτη προβολή έχει μέση ακροαματικότητα 5% (δηλαδή περί τους 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές) και συνολικά, με τις επαναπροβολές φτάνει στο 10% (5 εκατομμύρια τηλεθεατές).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα είναι μια χώρα στην οποία η ορεινή πεζοπορία αποτελεί κάτι ανάμεσα σε εθνικό σπορ και εξαιρετικά δημοφιλή ομαδική δραστηριότητα, καθώς επί συνολικού πληθυσμού 50 εκατ.  κατοίκων, υπάρχουν 18 εκατομμύρια ενεργοί πεζοπόροι, οι οποίοι αποτελούν και το κοινό της εκπομπής.
Το συνεργείο της εκπομπής το οποίο αποτελείται από 3 δημοσιογράφους και 1 διερμηνέα Κορεάτικων - Αγγλικών, θα επισκεφτούν τη Θεσσαλία με έμφαση τον Όλυμπο. Επίσης, θα επισκεφθούν την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, ο τίτλος της εκπομπής θα είναι «Μountain Olympus and Aegean Trekking Courses».
Το συνεργείο θα αφιχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στις 3 Μαΐου και θα αναχωρήσει στις 5 Μαΐου.
Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα ξεναγηθούν σε πολυάριθμα αξιοθέατα ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά εκτός από το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στη περιοχή μας και την ευρύτερη περιοχή. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας θα βοηθήσει σε όλη αυτήν την προσπάθεια παραχωρώντας δωρεάν το λεωφορείο που διαθέτει ο σύλλογος για τις μετακινήσεις τους καθώς και την δωρεάν ξενάγηση ορεινών αναβάσεων στον Όλυμπο ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα καλύψει άλλα έξοδα της δημοσιογραφικής αποστολής.

tornosnews.gr