Το αλαλούμ με τα αναδρομικά μέσα από τις καταγγελίες των αναγνωστών για τα ψίχουλα που είδαν στους λογαριασμούς τους έχει πάρει τη μορφή τσουνάμι. Πλέον, ειδικά οι απόστρατοι, ετοιμάζονται για νέες προσφυγές ώστε να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Οι δικαιούχοι, όλοι εκείνοι που είδαν μικρά ποσά θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να ζητήσουν να γίνει νέος υπολογισμός των αναδρομικών τους.

Ενώ ακόμη γιατροί και πανεπιστημιακοί είναι στο περίμενε για τα αναδρομικά, όσοι τα έλαβαν και ειδικά οι ενώσεις αποστράτων είναι έτοιμοι για προσφυγές.

Οι μειώσεις που έγιναν ήταν πολλές και διαφορετικές κατά περίπτωση, όμως οι υπηρεσίες έχουν φροντίσει να κρατήσουν στο σκοτάδι τους δικαιούχους καθώς ακόμη δεν έχουν αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα για τις ακριβείς περικοπές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν οι εξής μειώσεις:

Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων

Περικοπή νόμου 4024/2011

Περικοπή νόμου 4051/2012

Περικοπή νόμου 4093/2012

Κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ

Φόρος εισοδήματος 20%

Πολλοί από τους δικαιούχους αναδρομικών με τα ποσά που δικαιούνταν βρέθηκαν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ/έτος γεγονός που σημαίνει ότι υπέστησαν κρατήσεις 5% βάσει μνημονιακού νόμου, αφαιρέθηκε δηλαδή ποσό 1.000 ευρώ.