«Γεννήθηκα μέσα σε μια οικογένεια που ζει και αναπνέει μαζί με τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες του. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να δώσω λύση στα προβλήματα των 100.000 κτηνοτρόφων, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους αγγίζουν τις 500.000. Δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση. Αφορά την επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου και των χωριών μας».
Τα παραπάνω δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, συνομιλώντας με κτηνοτρόφους σε χωριά του δήμου Ελασσόνας και Τυρνάβου. Η κα Μπίζιου στάθηκε στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος της ΝΔ όσον αφορά την κτηνοτροφία, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η ΝΔ δεσμεύεται για μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, που τόσο βαραίνουν τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση του προέδρου μας, όπως επίσης προσωπική του δέσμευση αποτελεί η θέση για προστασία των προϊόντων γάλακτος και κρέατος, με αυστηρό έλεγχο στα σύνορα του εισαγόμενου γάλακτος καθώς και του αιγοπρόβειου κρέατος, ώστε να σταματήσουν αυτά να χαρακτηρίζονται ως «ελληνικά». Υπενθυμίζω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πολλούς μήνες πριν τις ευρωεκλογές, ανέλαβε αυτές τις δεσμεύσεις, επισκεπτόμενος το Βλαχογιάννι και συνομιλώντας με τους κτηνοτρόφους της περιοχής».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Μπίζιου στη Διεπαγγελματική Οργάνωση της φέτας και του κρέατος, τονίζοντας πως αποτελεί «μονόδρομο για την προστασία και την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας».
«Η Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας είναι έτοιμη, αλλά το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει υπογράψει ακόμα για τη λειτουργία της. Κατά τα άλλα μας λένε πως στηρίζουν την ελληνική κτηνοτροφία. Δεσμεύομαι προσωπικά πως σε όποια θέση κι αν βρεθώ μετά τις εκλογές, αυτός θα είναι ο πρωταρχικός στόχος της δράσης μου: να πιέσω την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης. Ταυτόχρονα, έχουμε ακόμα τα χρονικά περιθώρια, ώστε να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ και να σταματήσουμε τις συμφωνίες με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την προστασία του ‘λευκού χρυσού’ της πατρίδας μας.
Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε τα κυρίαρχα αυτά ζητήματα για τον Έλληνα κτηνοτρόφο να λυθούν προς όφελος, όχι μόνο δικό τους, αλλά της ελληνικής οικονομίας στο σύνολο της», κατέληξε η κα Μπίζιου.