Μερική άρση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη. Αυτό πρότειναν χθες σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Λαρισαίων με βάση τα τελευταία, αισιόδοξα επιδημιολογικά στοιχεία, αλλά και την ανάγκη ομαλοποίησης της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Σύμφωνα με την πρότασή τους η περιοχή που (μπορεί να) παραμείνει σε καραντίνα αφορά ένα αρκετά μικρότερο κομμάτι της συνοικίας στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η περιοχή κοντά στην 110 Π.Μ.. Στη σύσκεψη προτάθηκε ακόμη η επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών να γίνει από τη Δευτέρα, πρόταση που ετέθη υπόψη και του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά – με τον οποίο ήταν σε ανοιχτή γραμμή.

Τα μέτρα, δεσμεύτηκαν, ότι θα μπορούν να εφαρμοσθούν από μεθαύριο, ενώ την τελική απόφαση – τόσο για τη νέα περίμετρο όσο και για τη διάρκεια της καραντίνας, με προοπτική τη συνολική άρση της – θα την πάρουν οι υπεύθυνοι λοιμωξιολόγοι σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και (αναμένεται) να την ανακοινώσει επίσημα ο Ν. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή απογευματινή ενημέρωση με τον Σωτ. Τσιόδρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο υπηρεσιακός διοικητής του ΓΝΛ Απ. Κομνός, ο καθηγητής Χρ. Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασ. Πινακάς και ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ Αστ. Μαντζιώκας.

Λίγες ώρες νωρίτερα:

Ένα νέο κρούσμα της νόσου Covid-19 ανιχνεύτηκε χθες από τους εργαστηριακούς ελέγχους στο Βιοχημικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Πρόκειται για Λαρισαία 41 ετών, κόρη ζευγαριού θετικού στον ιό, που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων. Πρόκειται για την ιχνηλάτηση του πρώτου κρούσματος που ήταν ο πατέρας και ελλείψει συμπτωμάτων σε αντίθεση με τους γονείς της βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό για χρονικό διάστημα 14 ημερών.

Την ίδια ώρα πάντως αρνητικά βγήκαν τα 133 από τα 135 δείγματα, που είχαν ληφθεί χθες, στο πλαίσιο της νέας επιδημιολογικής έρευνας τόσο από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης (115 δείγματα), όσο και από το κέντρο «Αρωγή» (20 δείγματα).

Δημήτρης Κατσανάκης Ελευθερία