Η ΑΕΛ προηγήθηκε με το γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς, όμως ο Αστέρας έφυγε με την νίκη (2-1) από την Λάρισα, στην πρεμιέρα των play out, χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μπαράλες και απευθείας φάουλ του Φερνάντεθ! 

Πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι είδαμε στον κάμπο, όπου ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ και ξεκίνησε με το δεξί τα play out. Σε ένα ματς που κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έσπασε... καρδιές. 

Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν με τον  Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπέρτο, Μιχαήλ, Μόρα, Μούζεκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ στον άξονα, τους Τόρζε, Βινίσιους στα άκρα και τον Μιλοσάβλιεβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον νεαρό φορ Πινάκα. 

Οι Αρκάδες είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Ματρικάρντι, Πασαλίδη, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Μουνάφο στον άξονα, τους Μαρκ Φερνάντεθ, Ντέλετιτς στα άκρα και τους Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες επιθετικό δίδυμο, με τον προτελευταίο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Ξεκίνησε το ματς και στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πως ήταν το πρώτο επίσημο των δύο ομάδων μετά από περίπου 100 ημέρες, ενώ ενδιάμεσα υπήρξε παρατεταμένη αποχή από τις προπονήσεις. Αυτόματα στην αρχή δύσκολα θα είχαν ρυθμό, όπερ και εγένετο. Τα πρώτα 25 λεπτά ήταν ως επί το πλείστον... αναγνωριστικά και κρατάμε μόνο ένα όνομα. Τον Τόρζε. Ο Ρουμάνος ακραίος ήταν ορεξάτος, ενώ έδειξε πως διαθέτει πολύ καλά χτυπήματα στις στατικές μπάλες. Από τα πόδια του μάλιστα ξεκίνησε η πολύ μεγάλη ευκαιρία του 11', όταν με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Μόρα μόνο στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκείνος όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 

Κάπου στο 20' η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 31' απείλησε με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σέρβος χαφ έπαιζε σε μεγάλο βαθμό στην ίδια ευθεία με τον Πινάκα, που ήταν ο μόνος διαθέσιμος φορ της ομάδας του ελέωω της απουσίας των Παπάζογλου, Νούνιτς και οι γηπεδούχοι πήραν με εκείνον το προβάδισμα στο 42'. Τότε σε εκτέλεση κόρνερ του Τόρζε ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Σεσέροβιτς που με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Σέρβο χαφ που σκόραρε με ωραίο γυριστό. Για την ιστορία, στον αγώνα πρωταθλήματος που η Λάρισα κέρδισε με 3-0, είχε πετύχει χατ-τρικ. 

Πλέον όλα έδειχναν πως η ανάπαυλα θα βρει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, όμως στην τελευταία φάση (45'+3') ο Τασουλής έκανε το γέμισμα, οι Κρίστινσον, Μούζεκ μπερδεύτηκαν και ο Κροάτης μπακ ανέτρεψε τον Μπαράλες. Πέναλτι που σωστά καταλογίστηκε και ο Αργεντινός στράικερ ευστόχησε από τα 11 βήματα. 

Ετσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο, αλλά ο τρόπος που έληξε φαίνεται πως επηρέασε την ψυχολογία των δύο ομάδων. Στο δεύτερο μισό οι Αρκάδες μπήκαν καλύτερα και έμειναν ψηλά. Πίεζαν την πρώτη «βυσσινί» μπάλα και στο 55' πήραν το προβάδισμα, χάρις στην ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ. Οποιο επίθετο και να χρησιμοποιήσετε, σωστό θα είναι. 

Πλέον ο Αστέρας είχε φέρει «τούμπα» τον αγώνα και έκτοτε είδαμε κάτι που δεν συνηθίζεται. Μηδέν εκατέρωθεν σκοπιμότητα. Η ΑΕΛ ήταν λογικό να ανοιχθεί, ο Γρηγορίου παρότι δεν είχε κλασικό «9άρι» έπαιξε και 4-4-2 σε ρόμβο (Ασούμπρε, Τόρζε εναλλάσονταν ως σέντερ φορ, μαζί με τον Μιλοσάβλιεβιτς), όμως την ίδια στιγμή ο Αστέρας δεν πήγε... μισό μέτρο πίσω. 

Οι Αρκάδες έμειναν ψηλά, δεν κλείστηκαν για  να κρατήσουν το προβάδισμα και η αναμέτρηση είχε ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, έλειπε μεν η τελική προσπάθεια, ωστόσο χαιρόσουν να τη βλέπεις.  Μέχρι που μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου θα μπορούσε να γίνει τόσο το 1-3, όσο και το 2-2. 

Ο Αστέρας είχε πιο «καθαρές» στιγμές, κυρίως με το δοκάρι του Μπόρχα Φερνάντεθ, όμως και οι «βυσσινί» απείλησαν εις διπλούν με τον Τόρζε, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο άλλο γκολ. Πάντως μένει το credit στον Αστέρα που δεν κλείστηκε για το αποτέλεσμα και βοήθησε να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι, που τελικά και κέρδισε με 2-1. 

gazzetta.gr