Με φυλάκιση 14 μηνών καταδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας 83χρονος σήμερα αγρότης, κατηγορούμενος  για απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κατ’ εξακολούθηση.
Ο Τρικαλινός αγρότης φέρεται να εισέπραξε παράνομα κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 40.673 ευρώ, υποβάλλοντας στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, με πλαστά ωστόσο ιδιωτικά συμφωνητικά, δηλώνοντας ότι μίσθωνε και καλλιεργούσε εκατοντάδες στρέμματα σκληρού σιταριού σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.
Όπως τονίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο 83χρονος από το 2011 έως το 2016, μίσθωσε αρκετά χωράφια, διαφόρων εκτάσεων, από 28 ιδιοκτήτες σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.
Υποβάλλοντας έτσι, από το 2013 έως το 2016, στον ΟΠΕΚΕΠΕ την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης "δηλώνοντας ψευδώς ότι εκμισθώνει και καλλιεργεί" τα συγκεκριμένα χωράφια "προσκομίζοντας προς απόδειξη των ψευδώς δηλωθέντων πλαστά ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης αγρού".

Β. Κακάρας Ελευθερία