Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 4,6 εκατ. ευρώ,  για την υλοποίηση του έργου «Οδικός Άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα –  Α΄ Φάση»,  συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, τις μετατοπίσεις  δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας  και την τεχνική υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών.
Το έργο θα εκτελεστεί με  εθνικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σπίρτζη από το Π.Δ.Ε θα μεταβιβαστεί πίστωση 4,6 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου.
Πιο αναλυτικά η εγκεκριμένη πίστωση των 4,6 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το υποέργο 1 για την κατασκευή του έργου με προϋπολογισμό 4,1 εκατ. ευρώ,  το υποέργο 2 για τις απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού  200 χιλιάδων ευρώ, το υποέργο 3 για τις μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας  με προϋπολογισμό 100 χιλιάδων ευρώ και το υποέργο 4 για την τεχνική υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών με προϋπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ.