Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού Καρδίτσας είναι ελάχιστα, όπως άλλωστε και σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Έστω όμως και γι αυτά τα λίγα ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου, που βρίσκεται στην «πλάτη του Δημαρχείου επί της οδού Ιεζεκιήλ έχει μία σχετική κίνηση και προοπτικές να γίνει μεγαλύτερη καθώς η ηλεκτροκίνηση οχημάτων έχει προοπτική και προωθείτε, μέσω κινήτρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχει ένας μικρός αριθμός συμπολιτών, κυρίως επαγγελματίες, που έχει σπεύσει στο Δήμο να προμηθευτεί την σχετική κάρτα που δίνει την δυνατότητα χρήσης του σταθμού φόρτισης. Τουλάχιστον δύο εξ αυτών προσέρχονται δύο φορές την εβδομάδα ή και συχνότερα, ανάλογα την χρήση των οχημάτων.

Η ύπαρξη του σταθμού δίνει την δυνατότητα και στο ηλεκτρονικό αυτοκίνητο της περιφέρειας να φορτίζεται εκεί κατά τις επισκέψεις του περιφερειάρχη (με αυτό άλλωστε εγκαινιάστηκε η χρήση του), ενώ υπάρχει δυνατότητα και για επισκέπτες, αλλά μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία που λίγοι ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να ενημερώσουν το Δήμο για την έλευσή τους, να δώσουν στοιχεία για την έκδοση της κάρτας και να την παραλάβουν όταν έρθουν στην Καρδίτσα για να μπορούν να ενεργοποιήσουν το σταθμό.

Θυμίζουμε ότι ηλεκτρικά οχήματα διαθέτει και η ΔΕΥΑΚ, τα οποία όμως φορτίζονται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και δεν απαιτείται χρήση ειδικού σταθμού φόρτισης.

Σημειώνουμε πως για τον πρώτο χρόνο η χρήση του σταθμού είναι δωρεάν ενώ για την συνέχεια αναμένονται αποφάσεις του Δήμου Καρδίτσας για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει.

karditsaLive.Net