Χιονοπτώσεις ξεκίνησαν μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (24/3) στα ορεινά της Καρδίτσας ενώ στα υπόλοιπα τμήματα σημειώνονται ασθενείς βροχπτώσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net περί τα 10 εκατοστά προσεγγίζει το χιόνι στους "αυχένες" Αγίου Νικολάου και Τυμπάνου που οδηγούν από και προς την περιοχή της Αργιθέας με τους χειριστές και τα μηχανήματα που είναι επιφορτισμένα για τα συγκεκριμένα οδικά τμήματα να προχωρούν σε αποχιονισμούς. Απαραίτητα όσοι κινηθούν στα συγκεκριμένα τμήματα θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα (09.45) από τα 900 μέτρα περίπου υψόμετρο και άνω και ήδη υπάρχει ελαφρά χιονόστρωση που ξεκινά από τα 1.100 μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα η κακοκαιρία θα διατηρηθεί για το επόμενο τριήμερο με ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής (στα πεδινά και ημιορεινά) και χιονού (στα ορεινά). Από το απόγευμα σήμερα Τετάρτη (25/3) τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα και αργά το βράδυ της Τετάρτης τα χιόνια θα κατέβουν πρόσκαιρα ακόμα χαμηλότερα (περί τα 700-800 μέτρα).

KarditsaLive.Net