Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το νοσοκομείο Καρδίτσας προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανά κρούσματα κορονοϊού ή και να νοσηλεύσει κάποια εξ αυτών εφόσον απαιτηθεί.
Έξω από το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών είναι πλέον δύο ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, με το δεύτερο να φθάνει και να τοποθετείται το τελευταίο τριήμερο. Σε αυτό που προϋπήρχε γίνεται η εξέταση ενηλίκων, ενώ στο καινούργιο θα εξετάζονται αποκλειστικά παιδιά.
Πριν πάντως φθάσει κάποιος με συμπτώματα στα κοντέινερ, γίνεται μία πρώτη αξιολόγηση του περιστατικού στο isobox που βρίσκεται και αυτό στον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια προωθείται ανάλογα.
Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net o τρίτος όροφος του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για νοσηλεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.
Προς το παρόν πάντως όσα δείγματα έχουν σταλεί από το νοσοκομείο Καρδίτσας είναι αρνητικά (υπάρχει ένα ακόμα που είναι σε αναμονή απάντησης), ενώ μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα οι ασθενείς νοσηλεύονται στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας.

KarditsaLive.Net