Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η παραλαβή των εκλογικών σάκων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών διατίθεται από το πρώην 1ο Λύκειο και αφορά στο Δήμο Καρδίτσας καθώς στα όρια του θα λειτουργήσουν τα 219 εκλογικά τμήματα από τα 583 που υπάρχουν συνολικά στο νομό. Για τα υπόλοιπα η διανομή γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπολοίπων 5 Δήμων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ ή τουλάχιστον μέχρι τότε είναι το χρονικό περιθώριο για να προσέλθουν οι αρμόδιοι και να παραλάβουν  τα απαραίτητα (ψηφοδέλτια, καταλόγους, βιβλία κλπ),  για την διενέργεια των εκλογών.

Οι σάκοι που έχουν ετοιμαστεί από το στελεχιακό δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων διαφέρουν σε αριθμό ανάλογα με το τι εκλογές διενεργούνται σε κάθε εκλογικό κέντρο.

Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό έχοντας ως παράδειγμα το Δήμο Καρδίτσας, στα 219 εκλογικά του τμήματα θα διανεμηθούν 610 εκλογικοί σάκοι. Για τα 102 τμήματα που θα διεξαχθούν Ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές παραλαμβάνονται 3 σάκοι από τον δικαστικό αντιπρόσωπο (2 για ευρωεκλογές και 1 για περιφερειακές). Σε ισάριθμα τμήματα για τις Δημοτικές και κοινοτικές εκλογές παραλαμβάνονται 2 σάκοι (1+1), ενώ υπάρχουν και 15 μικρά τμήματα που γίνονται και οι τέσσερις εκλογές, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να παραλαμβάνουν τέσσερις σάκους.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε, κλείνοντας, πως σε ένα μικρό αριθμό αντιπροσώπων που δεν θα έχει την δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής των αποτελεσμάτων, δίνεται και κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να ενημερώσουν μέσω αυτού για τα αποτελέσματα της διαλογής.

karditsalive.net