Μειωμένα κατά 287 είναι τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, σε σχέση με την πρώτη.
Συγκεκριμένα οι κάλπες θα ανοίξουν στα 296 από τα 583 προκειμένου να αναδειχθούν οι δήμαρχοι στους 5 από τους 6 Δήμους που παρέμειναν σε εκκρεμότητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.
Από την λίστα έχουν αφαιρεθεί όλα τα τμήματα που ψηφίσαμε για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές (ήταν κοινά), έχουν αφαιρεθεί και αυτά των Δημοτικών του Δήμου Αργιθέας που εξελέγη ήδη δήμαρχος ο κ. Στεργίου και απομένουν αυτά των Δημοτικών στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα.
Όπως μας ενημέρωσε η προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Γραμματικούλη οι ψηφοφόροι θα προσέρθουν ακριβώς στα ίδια τμήματα που ψήφισαν για τους Δήμους την πρώτη Κυριακή και εκεί θα συναντήσουν τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφορευτικές επιτροπές. Απλά αυτή τη φορά θα υπάρχει μόνο μία κάλπη αφού για τα κοινοτικά συμβούλια δεν ξαναψηφίζουμε.
Τα ψηφοδέλτια που θα παραλαμβάνει ο ψηφοφόρος θα είναι των δύο συνδυασμών που υπερίσχυσαν την πρώτη Κυριακή και δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.
Σημειώνουμε πως μετά τις 7 το βράδυ που θα κλείσουν οι κάλπες ο μηχανισμός της Π.Ε. Καρδίτσας θα είναι έτοιμος για την παραλαβή των αποτελεσμάτων και κοινοποίησή τους τόσο στο υπουργείο όσο και στην ιστοσελίδα που διαθέτει.
Ελαφρύτεροι και λιγότεροι οι σάκοι
Η μείωση των εκλογικών τμημάτων μείωσε και τον αριθμό των σάκων, που παραλαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι,  αλλά και το περιεχόμενό τους. Πλέον περιέχουν μόνο δύο ψηφοδέλτια (και τα λευκά) για κάθε Δήμο, όταν την προηγούμενη Κυριακή είχαν τουλάχιστον τρία και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο Δήμο Καρδίτσας έξι.
Η παραλαβή τους άρχισε σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα από σημεία που έχουν ανακοινωθεί από κάθε Δήμο. Σε ότι αφορά στο Δήμο Καρδίτσας ο χώρος παραλαβής είναι το πρώην 1ο Λύκειο και ο αριθμός των σάκων που θα διανεμηθούν είναι ίσος με τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα όρια του Δήμου, δηλαδή 117.
Θυμίζουμε ότι τα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν την πρώτη Κυριακή στο Δήμο Καρδίτσας ήταν 219.

karditsalive.net