Ένα σημαντικό βήμα, και ίσως το πιο αποφασιστικό,  για την ανέγερση αστυνομικού μεγάρου στην Καρδίτσα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.
Ειδικότερα ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όπως είχε δεσμευτεί, προωθεί την ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου που θα καλύψει τις ανάγκες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Στην διαδικασία παρέστησαν εκ μέρους της Καρδίτσας ο συμπολίτης υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος και ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων και δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Σβερώνης.
Ο κ. Χρυσοχοίδης σε σύντομη δήλωση του εξήγησε ότι ο δρόμος για την ανέγερση νέου μεγάρου άνοιξε μετά την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας να παραχωρήσει έκταση σε χώρο κοντά στο νοσοκομείο Καρδίτσας για την κατασκευή του κτιρίου.
Το κτίριο θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ, το κόστος του εκτιμάται στα 8-10 εκ. ευρώ και μετά την έγκριση της όλης διαδικασίας από τη διυπουργική  υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες. Πρόκειται για κτίριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας.
Ο κ. Χρυσοχοίδης ευχαρίστησε, τον συνάδελφο του υπουργό δικαιοσύνης κ. Τσιάρα αλλά και τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο για την παραχώρηση του οικοπέδου. Όπως υπογράμμισε αν δεν γινόταν η παραχώρηση το κτίριο δύσκολα θα κατασκευαζόταν.
Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα
Με το πέρας της διαδικασίας ο συμπολίτης υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Δρομολογείται ένα σημαντικό έργο, απολύτως αναγκαίο για την περιοχή μας, το οποίο θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών καθώς και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη. Η κυβέρνησή μας, με σταθερά βήματα προχωρά, προγραμματίζοντας μεγάλα έργα για τον τόπο μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το φίλο, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και όσους συμβάλουν σε αυτή τη  θετική εξέλιξη».
Δήλωση του δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου
Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος με αφορμή την πολύ θετική εξέλιξη δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Καρδίτσα, μια ξεχωριστή ημέρα για τους ανθρώπους που υπηρετούν τη δημόσια ασφάλεια. Ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά.
Οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, με την ολοκλήρωση της κατασκευής, θα στεγαστούν σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο που θα πληροί όλες τις ανάγκες του αστυνομικού σώματος.
Θέλω να τονίσω ότι ως δημοτική αρχή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, είδαμε με θετική ματιά το αίτημα των στελεχών της Α.Δ. Καρδίτσας να παραχωρήσουμε ως Δήμος κατάλληλο οικόπεδο, όπως ζητούσε το υπουργείο, για να προχωρήσει η κατασκευή αστυνομικού μεγάρου.
Βρήκαμε το κατάλληλο οικόπεδο το οποίο είναι δίπλα στο νοσοκομείο και ουσιαστικά εξυπηρετεί με τη θέση του τις επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας. Με την βοήθεια του συμπολίτη υπουργού δικαιοσύνης κ. Τσιάρα θέσαμε το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος είχε δεσμευτεί σε προγενέστερη συνάντηση μαζί μας για προώθηση του αιτήματος. Έτσι σήμερα κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατασκευή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρυσοχοίδη για την προώθηση του έργου.
Όπως επίσης ευχαριστώ τον συμπολίτη υπουργό κ. Τσιάρα για την καθοριστική συμβολή του. Επίσης ευχαριστώ την τοπική ηγεσία της Α.Δ. Καρδίτσας και ιδιαίτερα τον Α.Δ. κ. Θ. Καρανάσιο για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες του να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα του αστυνομικού σώματος.
Τέλος επισημαίνω ότι με την ολοκλήρωση του έργου είναι δεδομένο πως όλοι οι δημότες Καρδίτσας αλλά και οι κάτοικοι του Νομού θα είναι κερδισμένοι καθώς θα μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα και πιο άνετα στο νέο χώρο που θα δημιουργηθεί.
Αξίζει επίσης να σημειώσω ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης μας κ. Αγοραστός έχει δεσμευτεί για την κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου κοντά στο κτίριο με στόχο οι μετακινήσεις από και προς την Α.Δ. να είναι ταχύτερες και  ασφαλέστερες.
Ο κ. Σβερώνης
Θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό κ. Χρυσοχοίδη και τον υπουργό κ. Τσιάρα όπως και προς το Δήμαρχο κ. Τσιάκο εξέφρασε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων κ. Π. Σβερώνης ο οποίος έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή στην ιστορία του τοπικού αστυνομικού σώματος.
«Η κτιριακή υποδομή αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται και αυτό μόνο θετικά θα φέρει και στην λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών για προς τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σβερώνης.
Τέλος όπως έγινε γνωστό ο κ. Χρυσοχοίδης τις προσεχείς εβδομάδες θα επισκεφτεί την Καρδίτσα, όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο και την τοπική ηγεσία της αστυνομίας ενώ θα επιθεωρήσει και το χώρο όπου θα γίνει η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.