Την πρόσληψη εννέα ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις θα αιτηθεί η Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας στο ΥΠ.ΕΣ. όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ: "τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ μειώνεται δραματικά λόγω συνταξιοδότησης, πολλές φορές και πρόωρα, πράγμα που οφείλεται στην αβεβαιότητα των εργαζομένων η οποία προκαλείται απ’ τα μνημονιακά μέτρα.

Το πρόβλημα αυτό προσωρινά μπορεί να αντιμετωπισθεί με την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με βάση τις διατάξεις της ΠΥΣ 33/2006. Το προσωπικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση αναγκών συντήρησης στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου, δεδομένου ότι από 1-01-2016 ανατέθηκε στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΚ.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι απ’ το 2010 η ΔΕΥΑΚ στερείται Μηχανολόγου Μηχανικού παρ’ όλο που η εγκατεστημένη ισχύς στις διάφορες μονάδες της είναι πολύ μεγάλη και η έλλειψή του έχει και νομικές συνέπειες. 

Επίσης η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος Τηλελέγχου και Τηλεχειρισμού του δικτύου Ύδρευσης χρειάζεται Ηλεκτρολόγο-Ηλεκτρονικό.

Η συνταξιοδότηση επίσης και των δύο χειριστών φορτωτών-εκσκαφέων JCB χρειάζεται αναπλήρωση αφού τα δύο μηχανήματα που διαθέτει η ΔΕΥΑΚ παραμένουν σε αχρηστία, παρ’ όλες τις ανάγκες της".

Όλα τα παραπάνω όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής και το Σώμα ακολούθως συμφώνησε ομόφωνα δημιουργούν την ανάγκη να προσληφθούν οι ακόλουθες ειδικότητες (σύνολο εργαζομένων 9):

Μηχανολόγος-Μηχανικός ΠΕ 1

Ηλεκτρολόγος-Ηλεκτρονικός ΠΕ 1

Τοπογράφος Μηχανικός ΠΕ 1

Χημικός Μηχανικός ΠΕ 1

Τεχνολόγος Μηχανικός Αυτοματισμού ΤΕ 1

Χειριστές μηχανημάτων φορτωτών-εκσκαφέων JCB ΔΕ 2

Υδραυλικοί ΔΕ 2

karditsalive.net