Ο περιορισμός των προβλημάτων από την κακοκαιρία οδηγεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και σε άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου.

Έτσι το πρώτο κουδούνι για το 2019 θα χτυπήσει με μία εβδομάδα περίπου καθυστέρηση, με την οριστική πάντως απόφαση να λαμβάνεται από τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και θα έχει οριστικοποιηθεί η κατάσταση από πλευράς καιρικών φαινομένων.

Η προοπτική όμως είναι προς την κατεύθυνση που προαναφέραμε και σε αυτό συντελούν τόσο η κατάσταση των προαυλίων όσο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, αφού η θερμοκρασία έχει ανέβει και οι ίδιες τάσεις υπάρχουν και για αύριο, γεγονός που περιορίζει τα φαινόμενα παγετού.

Σε ότι αφορά στο προαύλια, ο αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Ξυλoμένος με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε ότι είναι όλα καθαρισμένα, τόσο στην πόλη όσο και στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα. Σε κάποια σημεία υπάρχουν όγκοι χιονιού που προέρχονται από την συσσώρευση κατά το καθάρισμα αλλά αυτό δεν εμποδίζει την λειτουργία. 

Πάντως, κατέληξε, η υπηρεσία είναι στην διάθεση των Διευθυντών, εφόσον διαπιστώσουν ότι υπάρχει σε κάποιο σχολείο πρόβλημα, να την ενημερώσουν και να παρέμβει άμεσα. Με αυτά ως δεδομένα ο κ. Ξυλομένος εξέφραζε την άποψη πως τα σχολεία δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας.

24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

Εντωμεταξύ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00 ώρα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

karditsalive.net - Π.Κ.