Αίτημα της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Καρδίτσας για την παραχώρηση χώρου, προκειμένου να ανεγερθεί μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, θα εξετάσει στην αυριανή της συνεδρίαση (16/7) η Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας.

Για το θέμα το KarditsaLive.Net μίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Τέλη Τσόγκα ο οποίος μας είπε πως στόχος είναι η ανέγερση ενός ανδριάντα σε μία πλατεία, κατά προτίμηση κοντά στο κέντρο, προς τιμήν των αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, όπου και θα τιμάται η προσφορά  και η μνήμη τους.

Όπως μας διευκρίνισε δεν τίθεται θέμα επιβάρυνσης του Δήμου, καθώς η Ένωση Αποστράτων θα αναλάβει όλα τα έξοδα, ενώ σημείωσε πως ανάλογα μνημεία υπάρχουν σε όλες τις υπόλοιπες πρωτεύουσες νομών της Θεσσαλίας και στις περισσότερες της χώρας.

Ο κ. Τσόγκας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το αίτημα του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων που έχει και την αμέριστη στήριξη όλων των μελών θα τύχει της θετικής ανταπόκρισης από τον Δήμο και τα αρμόδια όργανά του.

Εισηγήτρια του Θέματος στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας είναι η πρόεδρος κ. Γιαβάζη, η οποία σε ερώτηση που της έθεσε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα μας ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για κάποιους χώρους που θα μπορούσαν να διατεθούν, αλλά θα συζητηθούν στο Σώμα και η απόφαση θα ληφθεί από κοινού.

Εδώ θα πρέπει να πούμε πως η Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, η εισήγηση της οποίας θα φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί η οριστική απόφαση για το αν και που θα κατασκευαστεί το Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών.

Π.Κ. karditsaLive.Net