Κάτω από καλοκαιρινές συνθήκες πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10) η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καρδίτσα.

Μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, σύλλογοι και φορείς πολιτικής προστασίας καθώς και στρατιώτες από το Κ.Ε.Σ.Ν. έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τιμώντας την επέτειο του "Όχι" και χειροκροτήθηκαν θερμά από το πλήθος. Στη Στρατιωτική Παρέλαση το Γενικό Πρόσταγμα είχε ο Ταγματάρχης Πεζικού Νικ. Γκόλιας με το επιτελείο του.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας και την έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία. Ακολούθησε η δοξολογία στο μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Νταϊλιανη Ιωάννα, Καθηγήτρια Θεολογίας Εσπερινού Γυμνασίου Καρδίτσας.

Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιο, το Δήμαρχο Καρδίτσας Β. Τσιάκο, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και λοιπούς εκπροσώπους φορέων.

karditsalive.net