Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας Θεσσαλίας και την ηγεσία του δασαρχείου Μουζακίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αυτοψία στη γέφυρα του «Μπαλάνου», για την κατασκευή νέας γέφυρας. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, ο δήμαρχος κ. Στάθης τόνισε: «Πρόκειται για μια γέφυρα 85 χρόνων που έχει υποστεί αρκετές φυσικές  φθορές. Η κατάσταση της γέφυρας μας θορύβησε πολύ περισσότερο με τις πλημμύρες στις 6 και 7 Ιουλίου και έτσι αιτηθήκαμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να κηρύξει το δήμο Μουζακίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το υπ. αριθ. 6128/21-07-2020 έγγραφο.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (έγγραφο αρ. πρωτ 177196/28-09-2020)  και με την αρμόζουσα ευαισθησία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το αίτημά μας υλοποιήθηκε και μάλιστα στις 3 Αυγούστου,  στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Θεσσαλίας εγκρίθηκε η μελέτη ύψους 100.000 ευρώ για τη δημιουργία της νέας γέφυρας.

Για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου,  θέτουμε ένα χρονικό ορίζοντα δύο  χρόνων προκειμένου να ολοκληρωθεί και αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι πως δεν χρειάζεται πανικός σε όσους διέρχονται από τη γέφυρα. Εξάλλου το μόνο μας μέλημα είναι πάνω από όλα και όλους η ασφάλεια των δημοτών μας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε και προχωράμε σε ένα μεγάλο έργο, μείζονος σημασίας για το δήμο Μουζακίου»