Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η 22α Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας.
Η συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα συνεχιστεί και φέτος, σε μία προσπάθεια συνέχισης και βελτίωσης της πολύ καλής παρουσίας του τα προηγούμενα χρόνια.
Το διάστημα που θα πραγματοποιηθούν τα διάφορα δρώμενα είναι 16 έως 22 Σεπτεμβρίου και ήδη ο Δήμος βρίσκεται σε συνεννόηση και διεργασίες με διάφορους φορείς και επαγγελματίες για συνεργασία και κοινή δράση.
Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν ποδηλατοβόλτες, ενημέρωση των μαθητών για το ασφαλές περπάτημα και την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, διανομή ενημερωτικού υλικού, εκδηλώσεις με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ, το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες», το ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ, το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ και άλλους φορείς.
Η τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, η 22α Σεπτεμβρίου, θα είναι και «η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου να κλείνει από τις 17:30 έως τις 22:30, στο τμήμα μεταξύ Υψηλάντου και Ιεζεκιήλ.
Στο διάστημα αυτό πάνω στην Ηρώων Πολυτεχνείου θα διεξαχθούν διάφορα δρώμενα που σχεδιάζει ο Δήμος, ενώ στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τέσσερα μουσικά σχήματα.
Συναυλία
Με βάση τον προγραμματισμό θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. οι Vivid Souls και θα συνεχίσουν οι Sleepover. Περίπου στις 8 μ.μ. ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος θα βραβεύσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες που προωθούν μηνύματα οικολογικής μετακίνησης στην πόλης και λίγο αργότερα θα έχουμε την τελετή λήξης της εβδομάδας κινητικότητας που θα συνοδευτεί από σόου με πυροτεχνήματα.
Φαναράκια
Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η συνέχεια της βραδιάς αφού προγραμματίζεται οι Καρδιτσιώτες να ανάψουν φαναράκια που στη συνέχεια θα υψωθούν στον ουρανό.
Η συναυλία θα συνεχιστεί με τους DRIVE-IN LOVERS και το συγκρότημα Μουσικές αποδράσεις.

karditsalive.net