Υψηλά στο σχεδιασμό του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα βρίσκεται η δημιουργία τεσσάρων θεματικών πάρκων, που είχε αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2019.
Σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος τόνισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και βρισκόμαστε στο στάδιο της αναζήτησης χρηματοδοτικού εργαλείου προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η δεύτερη στην ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επέμβαση) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όπως είπε ο κ. Νάνος πρόκειται για το παραποτάμιο πάρκο της Κερασιάς, που συνδυάζει τον πολιτισμό με την υδροκίνηση, με νερόμυλους, μαντάνια, μονοπάτια κ.λ.π., είναι το παραποτάμιο πάρκο του Ποταμού Μέγα, μεταξύ Φυλακτής και Πεζούλας που όπως και το πρώτο θα έχει εκπαιδευτικό ρόλο, είναι ένα πολυθεματικό πάρκο στη θέση «Σταυρός» Κερασιάς –Κρυονερίου, που θα περιέχει τόσο ψυχαγωγικές και αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και ανάπτυξης της οικονομίας, με αγορά τοπικών προϊόντων και, τέλος, ένα θεματικό πάρκο ιστορικής μνήμης, στην Τ.Κ. Μορφοβουνίου, στη θέση «Στεφάνι» που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για εικαστικές εκδηλώσεις.
Συνεχίζοντας ο κ. Νάνος χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα θεματικά πάρκα καινοτόμες παρεμβάσεις, που τις έχει ανάγκη η περιοχή. Θα δώσουν, σημείωσε, νέα πολλαπλά ενδιαφέροντα στους επισκέπτες, θα αυξήσουν τον εκπαιδευτικό τουρισμό, σε συνδυασμό με τα σχολεία δάσους και θα συμβάλλον στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων που έχουμε θέσει για το Δήμο.

KarditsaLive.Net