Αίτημα στην Πολιτική Προστασία για να κηρυχθεί μέρος του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να καταθέσει ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία.
Όπως ο ίδιος τόνισε στο KarditsaLive.Net υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι καλλιεργειών που επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση του απογεύματος της Πέμπτης και στο ίδιο κομμάτι η κατάσταση επιδεινώθηκε από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία, το βράδυ της ίδιας ημέρας και ξημερώματα Παρασκευής.
Ήδη η ηλεκτρονική μας εφημερίδα σας έχει ενημερώσει πως πρόκειται για τα αγροκτήματα Πασχαλίτσας και Γεφυρίων και από το Ικόνιο προς Γραμματικό και Λεοντάρι και για καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού και σιτηρών.
Στα σημεία που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν μηχανήματα του Δήμου που επιχειρούν να κάνουν παρεμβάσεις εκτόνωσης της συγκέντρωσης του νερού.
Πέραν του αιτήματος προς την Πολιτική Προστασία, ο κ. Σκάρλος μας είπε πως σήμερα αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για μία πρώτη αυτοψία στην περιοχή, ενώ αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής δηλώσεων από τους παραγωγούς που καταστραφήκαν οι καλλιέργειές τους.

KarditsaLive.Net