Εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει η εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ν. Καρδίτσας.

Αυτή είναι η εικόνα που έδωσε, στο KarditsaLive.Net, η επικεφαλής της Διεύθυνσης κ. Χατζηδημητρίου, η οποία χθες Πέμπτη πήρε μέρος σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη γι αυτό ακριβώς το θέμα, που οργάνωσε το υπουργείο.

Στη συγκεκριμένη διάσκεψη που προήδρευσε η Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Γκίκα πήραν μέρος οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και οι Ομάδες υποστήριξης  της Θεσσαλίας, της Κρήτης και των Ιονίων νήσων πλην της Ζακύνθου. Επίσης από πλευράς Θεσσαλίας πήρε μέρος και ο οργανωτικός Συντονιστής κ. Κωτούλας. 

Σύμφωνα με την κ. Χατζηδημητρίου δόθηκαν οδηγίες για τη μέθοδο της εξ αποστάσεως σύγχρονης διδασκαλίας  η οποία και θα μπει σταδιακά σε εφαρμογή. Από την περασμένη Πέμπτη, μας ανέφερε, άρχισαν να δίνονται οι κωδικοί στους διευθυντές και θα μπούμε σιγά-σιγά σε εφαρμογή, καθώς θα πρέπει να ξεπεραστούν και τα προβλήματα, τεχνικής κυρίως φύσεως, που πάντα παρουσιάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.  

Σε ότι αφορά, τώρα, στην ασύγχρονη διδασκαλία, η κ. Χατζηδημητρίου υπογράμμισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη και στο νομό μας αλλά δεν υπάρχουν αριθμητικά στοιχεία, προς το παρόν, για την πορεία που ακολουθεί.

karditsalive.net Π.Κ.