Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νέος Βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ, δύο σχεδόν χρόνια μετά από την πρώτη επίσκεψη της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Μαρίας Καραμεσίνη.
Η κ. Καραμεσίνη ήταν αυτή που έκοψε σήμερα την κορδέλα, δίνοντας επίσημο χαρακτήρα στη λειτουργία του υπερσύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου σταθμού, στην περιοχή της Φαναρίου στην Καρδίτσα, που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες περίπου με 54 παιδιά.
Στόχος, όπως είπε η ίδια σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι από τον Σεπτέμβριο να φιλοξενήσει 100 παιδιά αριθμός που είναι και το όριο των δυνατοτήτων της δομής.
Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ μίλησε για μέρα χαράς και για τον Οργανισμό και για την Καρδίτσα καθώς παραδίδεται ένας άρτιος απ’ όλες τις πλευρές σταθμός, πραγματικό στολίδι, όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι εξοπλισμένος, τόνισε, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις του είναι αξιοζήλευτες.
Αναφερόμενη στους εργαζόμενους σημείωσε ότι είναι τέσσερις που αποσπάστηκαν  και προσελήφθησαν άλλοι 10 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ πρόσθεσε ότι φιλοδοξούν του χρόνου (από Σεπτέμβριο) να έχουν ακόμα περισσότερους, ώστε να μπορούν να καλύψουν τα επιπλέον παιδιά.
Ακόμα υπογράμμισε ότι η φιλοξενία των παιδιών στο σταθμό είναι εντελώς δωρεάν και είναι παιδιά εργαζομένων που έχουν συνεισφέρει μέσω των εισφορών τους.
Στην τελετή των εγκαινίων πέραν της κ. Καραμεσίνη που έκανε και ένα σύντομο χαιρετισμό, παρέστησαν οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσιαβριά Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Γιώργος Καπράνας, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ουρανία Σούφλα εκπρόσωπος της περιφερειακής Διοίκησης του ΟΑΕΔ, η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Καρδίτσας Ελένη Αγγελάκη, ο Συντονιστής της Ν.Ε, ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλίας Αντωνίου, υπηρεσιακοί παράγοντες, γονείς παιδιών και το σύνολο του προσωπικού του Σταθμού.

karditsalive.net