Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, αν και από τις μεγαλύτερες και κυρίως από τις πιο προσοδοφόρες, δεν βοήθησε τα αναμενόμενα την αγορά της Καρδίτσας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Περικλή Κορκώτσιου ήταν μία περίοδος χειρότερη από την αντίστοιχη περσινή, που με τη σειρά της είχε αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την προπέρσινη. Ουσιαστικά το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» ταιριάζει ιδανικά.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μιλώντας στην κάμερα του KarditsaLive.Net, υποστήριξε ότι και στην Καρδίτσα ισχύουν τα στοιχεία της ΕΣΕΕ που μιλούν για μείωση του τζίρου στο 75% των καταστημάτων, για αύξηση στο 7%, ενώ τα υπόλοιπα παρουσίασαν μία σταθερότητα με μικρές αποκλίσεις προς τα κάτω.
Χρόνο με το χρόνο η δουλειά μειώνεται, υποστήριξε ο κ. Κορκώτσιος, τα καταστήματα αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα και όπως είναι τα πράγματα σήμερα δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι μπορούν να ξεπεραστούν.
Συνεχίζοντας μίλησε για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων από την κυβέρνηση που θα στη ρίξουν και θα τονώσουν την μικρομεσαία επιχείρηση, ώστε να οδηγηθούμε σε μία επανεκκίνηση της αγοράς.  Μάλιστα τόνισε ότι ο έμπορος σήμερα ζει με ένα μόνιμο τρόμο για το μέλλον και παλεύει για να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του.
Σε ότι αφορά τώρα στις επιπτώσεις από τον κορονοϊό στην αγορά, υπογράμμισε πως στις επαρχιακές πόλεις όπως η Καρδίτσα δεν υπάρχουν τέτοια σημάδια προς το παρόν. Οι επιπτώσεις αφορούν κυρίως στους προμηθευτές, καθώς πολλά προϊόντα κατασκευάζονται στην Κίνα και τα εργοστάσια εκεί υπολειτουργούν. Τώρα, κατέληξε, που υπάρχει μία μείωση των κρουσμάτων αρχίζουν και πάλι να δουλεύουν.

KarditsaLive.Net