Αυξημένη αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό είναι η κίνηση στις εταιρείες ταχυμεταφορών της Καρδίτσας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.
Αυτό προκύπτει από  δύο παράγοντες. Ο ένας έχει να κάνει με το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων γενικότερα,  που μείωσε κατά πολύ την μεταφορική δραστηριότητα. Ανάλογα με τη μείωση της επαγγελματικής σε όλους τους κλάδους.
Ο δεύτερος αφορά στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να προβεί σε αγορές, λόγω των κλειστών καταστημάτων και οτιδήποτε χρειάζεται, πέραν της αλυσίδας φαρμάκων και τροφίμων, παραγγέλνεται μέσω των e-shop, που έχουν αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών τους.
Έτσι η μείωση των εργασιών από τον πρώτο παράγοντα υπερκαλύπτεται από την αύξηση λόγω του δεύτερου και η μεταφορική δραστηριότητα παρουσιάζεται αυξημένη. Το ποσοστό ποικίλει ανά εταιρεία αλλά μεσοσταθμικά κινείται μεταξύ 10% και 20%. Όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε επαγγελματίας του κλάδου «δουλεύουμε με ρυθμούς εορταστικής περιόδου».
Η αύξηση της κίνησης έχει προσθέσει και προσωπικό στις εταιρείες ταχυμεταφορών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση, ενώ υπάρχουν και μικροκαθυστερήσεις που δεν αφορούν τόσο στα τοπικά δίκτυα αλλά στη γενικότερη υπερφόρτωση του μεταφορικού δικτύου, αλλά και στον όγκο των μεταφερόμενων ειδών. Γιατί πλέον έχουν εκλείψει οι φάκελοι και τα περισσότερα προϊόντα είναι ογκώδη, αφού συμπεριλαμβάνουν ακόμα και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές.

KarditsaLive.Net