Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολύμανση και ο καθαρισμός των σχολικών συγκροτημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας, ενόψει της επανέναρξης λειτουργίας τους, με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου.
Αυτό τονίστηκε στην δια τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, μετά από σχετική ερώτηση που κατατέθηκε.
Συγκεκριμένα με δεδομένο ότι επιστρέφουν από μεθαύριο (Τετάρτη 6/5) οι καθηγητές στα σχολεία και αρχίζει μία διαδικασία προετοιμασίας για τον ερχομό των μαθητών και των εξετάσεων, ο κ. Κρανιάς ρώτησε αν έχει η Δημοτική Αρχή κάποιο σχέδιο και αν έχει προετοιμαστεί με απολυμάνσεις και με καθαρισμούς κτηρίων αλλά και πως σκέπτεται να λειτουργήσει κατά την εισροή των μαθητών στα σχολεία, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και να μην έχουμε κρούσματα.
Απαντώντας ο κ. Τσιάκος τόνισε πως παρότι τα σχολεία είναι δύο μήνες κλειστά και ο ιός δεν ζει πάνω από τρεις ημέρες, πάρα ταύτα η Δημοτική Αρχή έχει δώσει εντολή στις καθαρίστριες να απολυμανθούν όλες οι αίθουσες διδασκαλίας και οι αίθουσες των διδασκόντων.
Επίσης, υπογράμμισε πως επειδή έχει παρατηρηθεί ότι το διάστημα του κλεισίματος είχαμε μαθητές που συγκεντρώνονταν και έπαιζαν στα γήπεδα που υπάρχουν στα προαύλια, θα απολυμανθούν όλοι οι αύλειοι χώροι γυμνασίων και Λυκείων μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, την προσεχή Δευτέρα.
Συμπληρώνοντας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αντωνίου ανέφερε πως ήδη έχει από σήμερα Δευτέρα ξεκινήσει η διαδικασία πλυσίματος και καθαρισμού των εξωτερικών χώρων των σχολείων, με τα συγκροτήματα που βρίσκονται κοντά στο Δ.Α.Κ. και μέσα στην εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί για τους αύλειους χώρους και των υπολοίπων.
Υπογράμμισε ακόμα πως σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου καθαρίζονται και οι εκτός περίφραξης χώροι, ενώ για τον καθαρισμό των αυλών από χόρτα είναι οι υπεύθυνοι οι Διευθυντές των σχολείων που πρέπει να πράξουν τα δέοντα για να προχωρήσουν οι απολυμάνσεις.

karditsalive.net