Την ανθεκτικότητά του απέδειξε το Facebook. Το κορυφαίο, βάσει χρηστών, μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει βρεθεί στη δίνη σκανδάλων διαρροής προσωπικών δεδομένων και στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών και πολιτικών για το ρόλο του σε κρίσιμες προεκλογικές εκστρατείες, είδε τα έσοδά του να αυξάνονται και τα κέρδη του να ανέρχονται σε επίπεδα ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Οι ενεργοί χρήστες του Facebook εξακολουθούν να αυξάνονται και το συγκεκριμένο διάστημα ανήλθαν στα 1,52 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα σκαρφάλωσαν στα 16,91 δισ. δολάρια αυηξμένα κατά 19% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και κατά 21% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ξεπέρασαν δε τις εκτιμήσεις, που τα ήθελαν στα 16,39 δισ. δολάρια.
Τα καθαρά κέρδη με άνοδο 61% έφτασαν στα 6,88 δισ. δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή έκαναν άλμα 65% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά το κλείσιμο της επίσημης συνεδρίασης στη Wall Street, η μετοχή του Facebook επιδόθηκε σε ράλι με κέρδη άνω του 12% .
Ωστόσο το 2019 μπορεί να αποδειχθεί έτος μεγάλων προκλήσεων για το Facebook, καθώς θα ολοκληρώνονται ή θα επεκτείνονται έρευνες στις οποίες εμπλέκεται, αλλά και καθώς το ίδιο προβλέπει αύξηση των ετήσιων εσόδων του κατά 40% με 50%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, CNBC