Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αττική, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην Κινέτα, όπου χείμαρροι υπερχείλισαν, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την απομάκρυνση ατόμων που παγιδεύτηκαν λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες στην περιοχή της Κινέτας.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, έχουν προκληθει μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις της Κινέτας. Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών. Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.
Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση, όπως ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος.
Οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.
Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου (Ολυμπία Οδό) από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, είναι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η Οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.
Παράλληλα στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος είναι επίσης κλειστός, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές καταγράφονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Άνοιξαν στις 10 π.μ. τα σχολεία στην Αττική - Κλειστά στον δήμο Μεγαρέων
Τα σχολεία στο λεκανοπέδιο Αττικής άνοιξαν μετά τις 10.00 το πρωί, με απόφαση της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, μετά την ενημέρωση της ΕΜΥ για σταδιακή εκτόνωση των καιρικών φαινομένων τα σχολεία αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10 π.μ. στην Αττική.
Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής, στον δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.
Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας, μετέβη τα ξημερώματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Προβλήματα στην Πιερία - Κλειστά τα σχολεία
Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Πιερία στη διάρκεια της νύχτας. Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.
Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης. «Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε οκτώ κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε τέσσερις αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Πατσιαλής.
Τα σχολεία στον νομό θα μείνουν σήμερα κλειστά.
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δένδρων λόγω των δυνατών ανέμων
Στη Θεσσαλονίκη οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα προκάλεσαν πτώσεις δένδρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε επτά περιπτώσεις για κοπές και απομακρύνσεις κλαδιών και κορμών δένδρων από το οδόστρωμα, οι περισσότερες απ' αυτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες σε Καλαμαριά και Κορδελιό. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά σε δύο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επενέβησαν οι πυροσβέστες καταγράφηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Οι δυνατές ριπές ανέμουμετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα στους δρόμους και γι' αυτό το λόγο η Τροχαία συνιστά την προσοχή στους οδηγούς οχημάτων.

naftemporiki.gr