Αναστάτωση επικρατεί στις φυλακές της χώρας  μετά από έγγραφο που στάλθηκε προ διημέρου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη   -και το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα» – σύμφωνα με το οποίο  καμιά άδεια δεν θα δίνεται σε κρατουμένους  στα πλαίσια των μέτρων για τον κορονοϊό!
Κι αυτό προκειμένου να  αποφεύγονται παραβιάσεις των αδειών λόγω της κατάστασης που επικρατεί αλλά κυρίως για να μην υπάρξουν κρούσματα το φονικού ιού στον ευαίσθητο κλειστό χώρο των  σωφρονιστικών καταστημάτων από αδειούχους κρατουμένους που θα επιστρέφουν  πίσω. Καθότι σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόταν  να υποβάλλονται   σε  σχετικά  ιατρικά τεστ.
Ακόμη , σύμφωνα με επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη,  έτσι  αποφεύγεται η τυχόν διάδοση κορονοϊού  μελλοντικά με έξοδο κρατουμένου από   σωφρονιστικό κατάστημα  όπου μπορεί να έχουν καταγραφεί κρούσματα. Κάθε χρόνο  υπολογίζεται ότι δίνονται περίπου 4000 άδειες στους 12.500  περίπου  κρατουμένους σε όλη την χώρα.
Σημειώνεται ότι  κρατούμενοι στον Κορυδαλλό  έχουν διαμαρτυρηθεί για τα » πλημμελή μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται κατά την γνώμη τους για το κορονοϊό, ενώ θεωρείται ότι το  «κόψιμο» των αδειών θα δημιουργήσει κύκλο προστριβών. Σημειώνεται ότι  προ τριημέρου είχε σημειωθεί αιματηρή συμπλοκή, στην Γ Ακτίνα, μεταξύ  Αλγερινών κι Αλβανών κρατουμένων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών από αυτούς .
Επιπλέον εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου ενός 54χρονου Ελληνα κρατουμένου που είχε σκοτώσει προ  διετίας με 25μαχαιριές , την φίλη του στην Σταμάτα  αλλά κι ενός 30χρονου Αλβανού που είχε κατηγορηθεί για ληστείες.

tovima.gr