Η Ελλάδα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup στο Λουξεμβούργο, ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος θεωρεί εξαιρετικά απίθανο να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την ελληνική οικονομία.
Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η τρίτη αξιολόγηση της Κομισιόν στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδα θα συζητηθεί τον Ιούλιο. Άλλωστε, όπως είπε, δεν υπάρχει κάτι επείγον για το οποίο θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, ούτε επίσημο αίτημα από την Αθήνα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ.
Πάντως, ο αξιωματούχος αναγνώρισε ότι θα είναι δύσκολο να γίνει συζήτηση για την Ελλάδα και στο Εurogrpoup της 8ης Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη των εκλογών.
Βασικό θέμα της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης είναι η προετοιμασία των αποφάσεων που θα λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις 21 Ιουνίου σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Το σημαντικότερα θέμα στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού της ευρωζώνης, ο οποίος θα χρηματοδοτεί τις δημόσιες επενδύσεις σε περιόδους κρίσεων.

naftemporiki.gr