Συνεχίζει τη λειτουργία της, με τις αιτήσεις να φθάνουν ήδη στο 35%, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διόρθωσης των τετραγωνικών της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/), προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, καθώς και οι δήμοι να επεξεργαστούν αποτελεσματικά τις δηλώσεις αυτές.
Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΑΑΔΕ, της ΓΓΠΣ και του ΔΕΔΔΗΕ. Χωρίς την επίσκεψη στο γκισέ του κάθε δήμου και με απλά βήματα μέσω της εφαρμογής έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 450.000 δηλώσεις κι έχουν δηλωθεί επιπλέον άνω των 10,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων προς επεξεργασία στους δήμους.
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου υλοποιήθηκαν οι εξής λειτουργίες τόσο για τη περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και των υπαλλήλων των ΟΤΑ:
    Δυνατότητα δήλωσης ηλεκτροδοτούμενων τ.μ. από κοινόχρηστο ρολόι. Έγινε προσθήκη δύο πεδίων (αριθμός παροχής κοινόχρηστου ρολογιού, τ.μ. κοινοχρήστου χώρου)
    Προστέθηκε η διεύθυνση επικοινωνίας στη δήλωση
    Βελτιώθηκε η εισαγωγή κινητού τηλεφώνου ώστε η πλατφόρμα να δέχεται και κινητά κατοίκων του εξωτερικού (περισσότερα ψηφία)
    Προστέθηκε το οικοδομικό τετράγωνο (μη υποχρεωτικό)
    Προστέθηκε πεδίο χαρακτηρισμού ενός ακινήτου σαν εντός-εκτός οικισμού
    Προστέθηκε πεδίο στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, για την καταχώριση σχετικού αριθμού παροχής (για υπαλλήλους ΟΤΑ)
    Βελτίωση των αναζητήσεων στη λίστα των δηλώσεων για τους υπαλλήλους των δήμων.
Στις 12 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί και μια σειρά αναφορών (reports) που θα διευκολύνουν τους δήμους στην καλύτερη επεξεργασία των δηλώσεων.

naftemporiki.gr