Τη σημασία της ατομικής ευθύνης καθώς η χώρα περνά στην επόμενη φάση και στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί τη μετάβαση στην επόμενη φάση της μεγάλης μάχης ενάντια στην πανδημία. Προχωράμε στη σταδιακή αποδέσμευση της κοινωνίας και της οικονομίας από τον ασφυκτικό κλοιό των περιοριστικών μέτρων» είπε ο Πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι οι Έλληνες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και αίσθημα ευθύνης.
«Καθώς περνάμε στην επόμενη φάση, η αίσθηση της ατομικής ευθύνης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία» συνέχισε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «η ατομική υγιεινή, η χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται και οι αποστάσεις είναι οι κανόνες που πρέπει να μας συνοδεύεουν στη νέα κανονικότητα».
Χαρακτήρισε μάλιστα «πράξη σεβασμού» απέναντι στους συμπολίτες μας την τήρηση των παραπάνω προληπτικών μέτρων ώστε να μπορέσει όπως είπε να συνεχιστεί η καθοδική πορεία της πανδημίας.
Αναφερόμενος στη σημερινή πρώτη ημέρα χαλάρωσης των μέτρων είπε πως «οι πρωτες ενδείξεις που έχουμε είναι ότι οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στις οδηγίες των ειδικών»

naftemporiki.gr