Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες ρυθμίσεις στην πλατφόρμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Στο πλαισιο του Νομου 4605/2019 για την προστασια της 1ης κατοικιας παραδόθηκαν από τις τράπεζες οι δύο πρώτες προτάσεις ρύθμισης στεγαστικών δανείων σε συνέχεια της αίτησης δανειοληπτών στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι ευνοικές προτάσεις- ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:
-          Μακροχρόνια αποπληρωμή σε 24-25 ετη
-          Επιτόκιο 2%
-          Επιδότηση από το κράτος κατά 40-50% της μηνιαίας δόσης
Το επόμενο βήμα είναι να εξετάσουν οι πολίτες τις προτάσεις αυτές και να τις αποδεχθούν υπογράφοντας τις σχετικές συμβάσεις ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Μετά θα πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση , οπότε και ενεργοποιείται η σχετική ρύ΄θμιση. Στη συνέχεια ξεκινάει η χορήγηση της κρατικής επιδότησης σε μηναία βάση.
Σε ότι αφορά  στα στατιστικά:
Ολοκληρώθηκε η 8η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασια της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρυθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανειων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.
Αθροιστικά από 1/7/2019 μέχρι 25/8/2019:
- Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 76.263 χρήστες.
- Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 16.200 χρήστες.
- Έχουν υποβληθεί 26 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.
- Έχουν δοθεί 2 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.

naftemporiki.gr