Θέμα χρόνου είναι οι πολυήμερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. να καταλήξουν στον εντοπισμό της «μαυροφορεμένης γυναίκας» που πέταξε το  βιτριόλι στην 34χρονη, στην Καλλιθέα. Καθοριστικές εξελίξεις για την υπόθεση δεν αποκλείεται, να υπάρξουν, ακόμα και τις επόμενες ώρες, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο «κύκλος» των υπόπτων κλείνει προς δυο άτομα.
Η «μαυροφορεμένη γυναίκα» φρόντισε να καλύψει πολύ προσεκτικά τα ίχνη της από την επίθεση που εξαπέλυσε, όμως η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιώντας στοιχεία από τα ηλεκτρονικά μέσα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να «θωρακίσει» τη δικογραφία με αποδεικτικά στοιχεία.
Πλέον, η βασική ύποπτη της υπόθεσης, από τις δυο γυναίκες που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, φέρεται να είναι εκείνη, που την ώρα της επίθεσης, είχε απενεργοποιήσει το κινητό της. Αυτό το εύρημα της Αστυνομίας όμως δεν αρκεί ώστε να μπορούν να την καλέσουν να δώσει κατάθεση ως ύποπτη.
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που έκανε η «μαυροντυμένη γυναίκα» αφότου την άφησε το ταξί στην περιοχή του Μετς και συγκεκριμένα σε ένα δρομάκι πριν από το Καλλιμάρμαρο. Αυτό το σημείο  σημείο δεν είχε κάμερες, κάτι που φέρεται να γνώριζε η δράστις. Η Αστυνομία επικεντρώνεται στο να ξεδιαλύνει, γι αυτό το χρονικό σημείο, αν έφυγε πεζή, ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο μέσο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν σχεδόν καταλήξει στην ταυτότητα της δράστιδος, μέσα από την ανάλυση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας αλλά και μέσω της «σάρωσης» των κινητών τηλεφώνων. Το επόμενο 24ωρο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο. Με «λεπτούς» χειρισμούς οι άνδρες της Ασφάλειας θα επιχειρήσουν να αιφνιδιάσουν τη νούμερο ένα ύποπτη για να της περάσουν χειροπέδες.
Είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές πηγές εκφράζονται με τόσο μεγάλη αισιοδοξία για την εξέλιξη των ερευνών. Την ίδια ώρα, η Ιωάννα Π. εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.
Η 33χρονη επιθυμεί πάση θυσία να βρεθεί η δράστις και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η Ιωάννα Π. με ειλικρίνεια λέει στους αστυνομικούς ότι δεν αναγνωρίζει τη δράστιδα σε καμία από τις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι άντρες της Ασφάλειας από τις κάμερες ασφαλείας. Οι Αρχές έχουν και ηχητικό με τη φωνή της δράστιδος από την κλήση που έκανε η τελευταία για να κλείσει το ταξί που τη μετέφερε στην Καλλιθέα. Η 33χρονη δεν αναγνώρισε ούτε τη φωνή. Ωστόσο, πρόοδος σημειώνεται σε άλλα επίπεδα της έρευνας, όσον αφορά στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την ταυτοποίηση της δράστιδος, και έτσι η έκβαση των ερευνών θα έχει αίσια κατάληξη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν αξιόπιστες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ.

ethnos.gr