Βιαιοπραγία σε βάρος νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο του Πύργου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ
Ειδικότερα σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το απόγευμα του Σαββάτου στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου όπου υπηρετούν ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές, ένας συνοδός ζήτησε εξιτήριο για νοσηλευόμενη.
Οι δύο γιατροί παθολόγοι που υπήρχαν στο νοσοκομείο ήταν απασχολημένοι με έκτακτα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στην παθολογική κλινική βάρδια για 50 ασθενείς ειδοποίησαν τον γιατρό για τη πρόθεση του συνοδού να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο η ασθενής. Ζήτησαν παράλληλα από τον συνοδό να περιμένει να τελειώσει ο γιατρός από τα ΤΕΠ προκειμένου να ετοιμασθεί το εξιτήριο.
Ωστόσο όπως περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, ο συνοδός ανυπόμονος επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και βιαιοπράγησε. Μάλιστα οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι: «Εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι και συνοδοί που άκουσαν τις φωνές της συναδέλφου θα την είχε σκοτώσει. Ήρθε το προσωπικό ασφαλείας η αστυνομία αλλά ο συνοδός δράσης εξαφανίστηκε».
Η βία στα νοσοκομεία-Τα μέτρα Κικίλια
Στη χώρα μας παρότι το φαινόμενο της βίας στα νοσοκομεία είναι σχετικά καινούριο, είναι συνεχώς εξελισσόμενο και τα τελευταία χρόνια με βάση υπολογισμούς του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%. Με βάση διεθνείς μελέτες, οι γιατροί που εργάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είναι μέσα στις ομάδες υψηλού κινδύνου μετά τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.
Αξιοσημείωτο είναι πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι άμεσα θα αυστηροποιήσει το νόμο για τη βία στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ενσωματωθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται τους επόμενους δύο μήνες.

ethnos.gr