Η Λάρισα 20 χρόνια μετά το 1999 ανέλαβε και πάλι τη διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για το 2019. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα σε μια πανηγυρική συνεδρίαση κατά τη διάρκεια του επετειακού συνεδρίου για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

<<Πρόκειται για μια εξαιρετική τιμή αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευθύνη για την Λάρισα, τους φορείς της, τη μαθηματική κοινότητα και γενικότερα την κοινωνία της πόλης και του νομού >>, τόνισε χαρακτηριστικά από το  βήμα του συνεδρίου απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της μαθηματικής κοινότητας από όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας. Ο κ. Καραμπάτσας αναφέρθηκε επίσης στην εντυπωσιακή ανανέωση που υπάρχει σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού στις τάξεις της τοπικής Ε.Μ.Ε., στη διαγενεακή λειτουργική όσμωση που υπάρχει στη Λάρισα μεταξύ των μελών της μαθηματικής κοινότητας και στις πολλές και καινοτόμες δράσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Υπογράμμισε επιπλέον την καθοριστική συνδρομή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη (στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο το Νοέμβριο του 2019). Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. αναφέρθηκε και στη σημαντική αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή η παρουσία 1000 περίπου συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό επί ένα τετραήμερο και υποσχέθηκε σε όλους τους εκπροσώπους της Ε.Μ.Ε. από όλη τη χώρας ένα συνέδριο που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλό επίπεδο ποιότητας όσον αφορά την επιστημονική διαβούλευση, αλλά και θέματα συνεδριακού τουρισμού.

Ο ταμίας του παραρτήματος, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστος Αγορίτσας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη νέα φυσιογνωμία της πόλης και αναφέρθηκε σε θέματα τοπικής ιστορίας, τουρισμού και πολιτισμού της πόλης της Λάρισας, με αναφορές στα ιστορικά μνημεία και στα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

<< Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Λάρισα με το αξιοσημείωτο μείγμα εμπειρίας και νεανικότητας και το καταξιωμένο έργο που επιτελείται εκεί στα Μαθηματικά, αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα συνέδριο πολύ υψηλού επιπέδου το 2019>>, ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα του συνεδρίου ο γενικός γραμματέας της Ε.Μ.Ε. κ. Γιάννης Τυρλής.

Σύσσωμη η διοικούσα επιτροπή της Ε.Μ.Ε. Λάρισας, με τη συνδρομή και άλλων Λαρισαίων μαθηματικών που συμμετείχαν στο συνέδριο, παρουσίασαν σε ειδικό περίπτερο την πρόταση υποψηφιότητας της Λάρισας ενώ έδωσαν σε όλους τους εκπροσώπους των παραρτημάτων της χώρας συμβολικά αναμνηστικά δώρα που παραχωρήθηκαν ευγενώς από την περιφέρεια Θεσσαλίας, το δήμο Λαρισαίων, τη χαλβαδοποιία Όλυμπος αφοί Παπαγιάννη, το οινοποιείο Κτήμα Δ. Μίγα και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, τους οποίους η Ε.Μ.Ε. Λάρισας ευχαριστεί θερμά.

Τέλος, παράλληλα με το κλασσικό καθιερωμένο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το ίδιο διάστημα στη Λάρισα και το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, ένας νέος θεσμός όπου ομάδες μαθητών από σχολεία της χώρας παρουσιάζουν εργασίες και δραστηριότητες σχετικές με τα μαθηματικά και τη διδασκαλία τους.