Σε απεργιακούς ρυθμούς θα βρίσκεται η χώρα αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου λόγω της γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ, με κύριο αίτημα την αλλαγή στα μισθολογικά και με βασικό σύνθημα «απεργούμε – αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε».  Χειρόφρενο τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο εξαιτίας των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί.
Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τον κόσμο να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας.
Παράλληλα στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια πρωτοβάθμια σωματεία καλώντας «όλες τις ταξικές δυνάμεις να βάλουν ένα αποφασιστικό ‘στοπ’ στον εκφυλισμό απομονώνοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό».
Οι κλάδοι που συμμετέχουν στην απεργία
ΜΜΜ
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα αύριο. Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στις ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ. Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει  οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (5 π.μ.) έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, με δύο στάσεις εργασίας.
Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, η μία στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και η δεύτερη από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας. Τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.
Δημόσιο
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.
Ιδιωτικός τομέας.
Από τον ιδιωτικό τομέα, στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι οικοδόμοι, το σωματείο μισθωτών τεχνικών, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία (ΟΣΝΙΕ), οι μηχανικοί Δημοσίου (ΠΟΕΜΥΔΑΣ) κ.α.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ