Μικρή «ανάσα» από τον καύσωνα θα πάρει σήμερα η χώρα, καθώς η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς, αν και στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στη βόρεια Θεσσαλία θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφωσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Προς το μεσημέρι όμως και πάλι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα υπάρξει από αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.