Δεν έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Τα κρούσματα παραμένουν επτά, ενώ έχουν γίνει 570 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά στον ιό. 
Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και οι 7 που έχουν διαγνωσθεί με τον νέο κοροναϊό είναι καλά στην υγεία τους. Επιπλέον οι δύο συμπολίτες μας που επέστρεψαν από την Ιαπωνία πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Σωτηρία.
Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε για ακόμη μία φορά από όλους να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, αλλά και να προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού: ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνιες καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις.
Ερωτηθείς για την απόφαση να κλείσουν 28 σχόλεια εξήγησε πως πρόκειται για ένα προληπτικό ίσως «καθυπερβολήν» μέτρο, που όμως κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να αποφευχθεί ταχεία διασπορά του ιού. Αν και ο ιός εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα στα παιδιά, όπως εξήγησε, η ανησυχία είχε να κάνει με την μετάδοση και σε άλλα πρόσωπα, που έρχονται σε επαφή μαζί τους.
Σημείωσε επίσης πως οι 25 επιστήμονες της ειδικής επιτροπής εισηγήθηκαν ομόφωνα τα μέτρα, όπως την ακύρωση καρναβαλικών εκδηλώσεων.
ΠΟΥ: Σε αχαρτογράφητα εδάφη η επιστημονική κοινότητα
Ο Covid-19 έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλες τις ηπείρους, πλην Ανταρκτικής, και έχει προσβάλλει περισσότερους από 90.000 ανθρώπους σε 73 χώρες. Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι επιστήμονες επιχειρούν σε «αχαρτογράφητα εδάφη». Ωστόσο εξακολουθεί να εκτιμά ότι η εξάπλωσή του μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο εφόσον ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
«Δεν έχω ξαναδεί παθογόνο που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και που είναι ικανό για κοινοτική μετάδοση (από ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, σε χώρες με πολλά κρούσματα)», δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους σε συνέντευξη Τύπου χθες, στη Γενεύη. Μία μοναδική προσέγγιση κατάλληλη για όλους δεν υπάρχει τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι ο περιορισμός της επιδημίας παραμένει προτεραιότητα για όλες τις πληγείσες χώρες..  

naftemporiki.gr