Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες ανοιχτά της Κέρκυρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου.
Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο Norman Atlantic ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Στο πλοίο επέβαιναν 538 επιβαίνοντες και 74 άτομα πλήρωμα.
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο γκαράζ του πλοίου και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Αμεσα σήμανε συναγερμός στις αρχές προκειμένου να εκκενωθεί το πλοίο.
Στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερα προκειμένου να παραλάβουν κόσμο, ενώ στη θάλασσα έπεσαν και σωσίβιες λέμβοι. Η επιχείρηση εκκένωσης του Norman Atlantic γίνεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή σημειώνεται καταιγίδα και οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, εντάσεως 8 μποφόρ.
Οι επιβάτες βρίσκονται στο κατάστρωμα του πλοίου και αναμένουν με αγωνία να απομακρυνθούν από το σκάφος. Προτεραιότητα έχει δοθεί σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά.
Επικράτησε πανικός
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών. Κάποιοι έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από καΐκια.
«Μυρίσαμε τους καπνούς, καταλάβαμε ότι είχε πιάσει φωτιά» δήλωσαν επιβάτες σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

(*) φωτογραφία από thespro.gr

(in.gr)