Σε υλοποίηση τίθεται το Σύζευξις 2, ένα έργο για το οποίο η αρχική διαβούλευση έγινε το 2011, έπειτα από την υπογραφή χθες του μεγαλύτερου μέρους των συμβάσεων με τους αναδόχους από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ).
Πρόκειται για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (σταθερή κινητή τηλεφωνία και σύνδεση στο διαδίκτυο) σε περίπου 34.000 φορείς του Δημοσίου (εξέλιξη του Σύζευξις 1). Στόχος είναι εξοικονόμηση δαπανών της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 620 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 447,5 εκατ. ευρώ) αφορά τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται στο Δημόσιο για την επόμενη τριετία. Σημαντικό τμήμα του θα εκτελεστεί με συμφωνίες πλαίσιο.
Ανάδοχοι για την παροχή των τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών είναι όλοι οι υφιστάμενοι πάροχοι ΟΤΕ, Vodafone, Wind, Forthnet, οι οποίοι θα καλούνται ανά τακτά διαστήματα να δίνουν προσφορές για συγκεκριμένο αριθμό σημείων - δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να επιλέγεται η πλέον συμφέρουσα.
Με συμφωνία πλαίσιο θα εκτελεστεί και το υπο-έργο του Σύζευξις 2 που αφορά «Υποδομές ασφάλειας, τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψης και καλωδίωσης» με προϋπολογισμό 133,7 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο θα επιλέγει την καλύτερη προσφορά από την κοινοπραξία των OTE - Space - Unisystems και την Logicom.
Ακόμα δύο υπο-έργα υποδομής του Σύζευξις 2 είναι το «ISP και SLA» προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, στο οποίο ανάδοχος είναι η κοινοπραξία των OTE, Space, Unisystems και Intrasoft και το «SIX DC» με προϋπολογισμό 7,9 εκατ. ευρώ και ανάδοχο την Ti Sparkle.
Το Σύζευξις 2 ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2009, εντάχθηκε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, αλλά δεν προχώρησε και απεντάχθηκε. Τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έμεινε «παγωμένο» και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και υπήρχαν οι ανάδοχοι. Εν τέλει οι διαδικασίες ξεκίνησαν εκ νέου πριν από περίπου δύο χρόνια για να προχωρήσει. Ουσιαστικά είναι το μοναδικό έργο της κυβέρνησης που απέρχεται το οποίο έχει εξασφαλίσει κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 135 εκατ. ευρώ.

Τέτη Ηγουμενίδη (Η Ναυτεμπορική)