Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για τις εορτές των Χριστουγέννων με την Τροχαία να βρίσκεται σε επιφυλακή για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει την εφαρμογή μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων προβλέπεται:
    αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
    αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
    αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
    ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
    συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονική προσπέραση, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση),
    αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά
Την ίδια ώρα οι καταναλωτές κατακλύζουν τα εμπορικά καταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο τα εμπορικά καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά στην Αθήνα έως τις 18.00, ενώ αύριο Χριστούγεννα και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά.
Ο καιρός τα Χριστούγεννα
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

naftemporiki.gr