Επιτήδειοι έχουν κατακλύσει το ίντερνετ με αγγελίες πώλησης μασκών. Εκμεταλλεύονται την έλλειψη στα φαρμακεία και πουλάνε τις απλές μάσκες των 20 λεπτών έως και τέσσερα ευρώ.
Παραεμπόριο μασκών έχουν στήσει ορισμένοι επιτήδειοι στο ίντερνετ. Ιδιώτες, όπως ισχυρίζονται, εκμεταλλεύονται την έλλειψη στα φαρμακεία και πουλάνε τις μάσκες των 20 και 40 λεπτών, έναντι έως τεσσάρων ευρώ.
Ρεπόρτερ της εκπομπής LIVE NEWS συνάντησε τον πωλητή αγγελίας, που πουλάει τέσσερα ευρώ την κάθε μάσκα.
Μετά την επισήμανση του ρεπόρτερ ότι αυτές οι μάσκες είναι απλές, που πωλούνται στα φαρμακεία 40 λεπτά, αρχίσει το παζάρι της μαύρης αγοράς μέσα στον δρόμο.
Τα 4 ευρώ έγιναν 2,5 και ύστερα από τις συνεχείς επισημάνσεις του ρεπόρτερ ότι οι μάσκες κοστίζουν 40 λεπτά, ο πωλητής, παραδέχεται ότι πουλάει ακριβά, καθώς, όπως λέει, δεν υπάρχει επάρκεια.
Ο πωλητής, αν και εμφανίζεται ως ιδιώτης, παινεύεται για τους γνωστούς στο ιατροφαρμακευτικό κύκλωμα που του προμήθευσε τις μάσκες. Χάνει τα λόγια του και μετά δικαιολογείται.
Στην Καλλιθέα, εμφανίζεται ένας ακόμη πωλητής από αγγελία.
Το δικό του εμπόρευμα, το πουλάει μέσα στο αυτοκίνητο, σταματημένος στην άκρη του δρόμου με αλάρμ.
Ο ρεπόρτερ του δίνει 20 ευρώ για πέντε μάσκες, δηλαδή τέσσερα ευρώ για καθεμία. Κι αφού έχει γίνει η αγοραπωλησία, ο πωλητής κατεβαίνει για να προμοτάρει κι άλλο από το εμπόρευμά του.
Ο συγκεκριμένος πωλητής έχει κατακλίσει το ίντερνετ με αγγελίες με μάσκες, σε διάφορες ιστοσελίδες και σε διάφορες τιμές.

(in.gr)