Πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα δέχτηκε ο Νίκος Μανιαδάκης από εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως ο ίδιος κατέθεσε στους αντεισαγγελεις του Αρείου Πάγου που διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.
Κατά την πεντάωρη κατάθεσή του, o πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος έκανε λόγο για χειραγώγηση της έρευνας από την ηγεσία τής τότε Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, χωρίς να αναφέρει ονόματα.
Αναφέρθηκε ακόμη σε ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι, όπως είπε, τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου, αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστήριξε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αναφερόμενος στη δίωξή του τη χαρακτήρισε «καθαρά πολιτική».
Ακόμη, ανέφερε ότι υπήρξε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς εκείνον, προκειμένου να μοιραστεί με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «ανακριβή κι αναξιόπιστα».
Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου, ο κ. Μανιαδάκης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σκάνδαλο στη Novartis και προσθεσε: «Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει».
Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ο κ. Μανιαδάκης απάντησε ότι «υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο, με παράτυπες πρακτικές», για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη.
Ο δικηγόρος του Ν. Μανιαδάκη, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε ότι είναι «εσφαλμένη κι ακατανόητη η επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος. Με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του».

naftemporiki.gr