Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κοροναϊό των δύο Ελλήνων που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess κι επαναπατρίστηκαν σήμερα από την Ιαπωνία. Ωστόσο, θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο νοσοκομείο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για 14 ημέρες.

Την Παρασκευή στο Τόκιο, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης κι αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για να τους παραλάβει.

Οι δύο Έλληνες δεν είχαν εμφανίσει καμία συμπτωματολογία και είχαν αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ στο «Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για τον ιό, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για δυο βδομάδες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το «Σωτηρία», οι άλλοι δύο Έλληνες που είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από την Κίνα. Και οι δύο είναι απόλυτα υγιείς.

Πηγή: ΑΜΠΕ