Κάποιοι μιλούν για εκτέλεση. Η γαλλική αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Σερίφ Σεκάτ, ο άνθρωπος που -κατά τις γαλλικές αρχές- σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13 το βράδυ της Τρίτης στο Στρασβούργο, έπεσε νεκρός γιατί άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών.

Σχεδόν 48 ώρες, περισσότεροι από 700 αστυνομικοί, αναζητούσαν παντού τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, τον άνθρωπο με τις 27 καταδίκες, που από την πρώτη στιγμή αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο. Έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης μετά από επιχείρηση των αρχών. Και λίγο μετά, το Ισλαμικό Κράτος φρόντισε να οικειοποιηθεί την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι ο Σεκάτ ήταν «μαχητής» του.

Ο Σερίφ Σεκάτ «ανήκε στους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε ο ISIS μέσω του προπαγανδιστικού του οργάνου, του «πρακτορείου» AMAQ.

Ο 29χρονος δράστης δεν έφυγε από το Στρασβούργο μετά την επίθεση. Ύστερα από τη διπλή ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και στρατιωτικούς, τραυματισμένος στο χέρι έκλεψε ταξί και πήγε στη συνοικία Νεντόρφ (στη νότια πλευρά του Στρασβούργου), όπου είχε μεγαλώσει. Εκεί τον βρήκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σε πολλά γαλλικά ΜΜΕ έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της μια φρικιαστική φωτογραφία που τον δείχνει νεκρό μπροστά στην πόρτα ενός σπιτιού, με ένα περίστροφο δίπλα του. Στο πρόσωπό του έχει αίματα.

newsit.gr